Lepa koža ni nobena skrivnost

 

Lepa koža ni nobena skrivnost.

Je pa vprašanje svetlobe.


Regeneracija kože s kolagenskimi cevnimi sijalkami in kolagenskimi visokotlačnimi sijalkami.

Kolagen in elastin sta strukturni beljakovini, ki dajeta koži čvrstost in elastičnost. Toda kako se lahko to uporabi za naravno svež videz?
Rešitev zagotavlja posebna "rdeča" svetloba. Prodre globoko v kožo in tam stimulira naravne procese regeneracije kože.

 

Rezultati:
-    Koža se utrdi
-    Koža postane bolj gladka in čvrsta


Kaj zmore kolagenska-svetlobna terapija?

Naša koža je izpostavljena vsak dan različnim okoljskim dejavnikov, ki pospešujejo starostne procese staranja kože. Koža se spremeni, izgubi svojo prožnost in postane nagubana.
Eden od razlogov je v beljakovinski strukturi, ki proizvaja kolagen in elastin: poškodba kolagenskih vlaken zmanjša trdnost, hkrati omogoča spreminjanje elastičnih vlaken in izgubo elastičnosti kože.


Spodbujanje naravnih procesov

Točno tukaj nastopi dolgovalovna rdeča svetloba. Pri kolagenski svetlobni terapiji se koža obseva z dolgo valovnimi žarki rdeče svetlobe v območju valovnih dolžin 590-640 nm. Rdeča svetloba prodre globoko v kožo do plasti v katerih se nahajajo kolagen in elastin. Tam spodbuja naravne procese, ki se pojavljajo npr. tudi pri poškodbah. Izrabljene kožne strukture se razgradijo, odstranijo se zatrdelosti in kopičenja tako, da vlakna spet pridobijo svojo prvotno raztezno sposobnost. Nastajanje novih kolagenskih vlaken se začne ustvarjati.


Rezultati že po osmih tretmajih

Z redno uporabo rdeče svetlobe se struktura kože pozitivno spremeni. Priporočeni čas obsevanja je 10 do 20 minut. Na začetku je treba obsevanje izvajati dvakrat tedensko, kasneje pa se pogostnost poveča na tri obsevanja na teden. Celotna svetlobna terapija mora trajati najmanj 8 do 10 tednov, saj koža potrebuje čas, da se oblikujejo boljše strukture. Mnenja uporabnikov opisujejo vidne izboljšave po približno osmih tretmajih, koža postane gladka, sveža in zdrava. Tudi očesni kolobarji se zmanjšajo.


Struktura naše kože

Plasti kože:

•    Povrhnjica ali epidermis. Sestoji iz navzven bolj poroženelih plasti.
•    Usnjica ali dermis. Je sestavljena iz vezivnega tkiva, ter služi za prehranjevanje kože in veže z povrhnjico.
V njej so posebne celice, krvne žile in živčna vlakna, kot tudi strukturne beljakovine - elastin in kolagen.
•    Podkožje ali subkutis. To je podlaga za zgoraj ležeče plasti kože in je sestavljena pretežno iz vezivnega tkiva z večjimi krvnimi žilami in živčnimi vlakni.
   

Kolagen – kaj je to?

Kolagen je eden izmed glavnih strukturnih proteinov človeškega organizma. Shranjuje se v večje prepletene snope in v komaj raztegljiva na raztez čvrsta vlakna kože, ter daje tudi stabilnost zobem, kostem, vezivom in hrustancu.


Elastin – kaj je to?

Elastin je še ena pomembna strukturna beljakovina, ki kot že ime pove skrbi za raztezanje in s tem tudi za elastičnost kože. To pripelje do večjega združevanja mreženja vlaken, katera se lahko raztegnejo do dvakratne njihove dolžine. Elastin se nahaja v koži, poleg tega pa ga najdemo tudi v pljučih in v krvnih žilah.


Inovacije iz svetlobe

Kolagen svetlobna terapija je novost iz Original Hanau, razvita v sodelovanju z Heraeus Noblelight in Narva Lichquellen. Proizvodi, kot so kolagenske cevne sijalke, predvsem pa na novo razviti kolagenski reflektor v povezavi s posebnim filtrom omogočajo optimalno izvajanje obsevanj z rdečo kolagensko svetlobo.
Popolnoma ujemajoči se kolagenski reflektor in kolagenske cevne sijalke proizvajajo posebno rdečo svetlobo v območju valovnih dolžin 590-640 nm.


Iz starega k novemu

Uporaba kolagenskih žarnic in kolagenskih cevnih sijalk se lahko individualno prilagajajo k vsaki napravi. To pomeni: tudi solariji, ki iz razloga novih EU standardov ne smejo obratovati, se lahko opremijo z ustreznim programom kolagenskih rdečih sijalk. Investicija v novo tehnologijo se povrne zelo hitro.


Prihodnost kolagenske svetlobne terapije

Kolagenska svetlobna terapija iz Original Hanau odpira novo ciljno skupino uporabnikov. Ustvarite si dodaten zaslužek in si pridobite stranke, ki jih do tedaj niste imeli.

 

Kakšne rezultate dobimo s kolagensko svetlobno terapijo?

Rezultati so odvisni od rednosti in pogostosti uporabe. Obstajajo različna števila terapij, ki imajo različne učinke.


Ali se s kolagensko svetlobno terapijo porjavi?

Ne, ta svetloba ne vsebuje UV žarkov. V nasprotju, koža postane celo nekoliko svetlejša.


Kako pogosto in kako dolgo naj trajajo terapije?

Najboljše rezultati se dosežejo z 2 – 3- kratni izpostavljenosti od 10 do 20 minut na teden.


Kdaj se pokažejo prvi rezultati?

Izboljšan videz kože se po navadi pokaže že po nekaj terapijah, močno poškodovana koža potrebuje več časa za regeneracijo. Dobri rezultati se pokažejo po približno osmih tretmajih. Vsaka koža reagira nekoliko drugače, odvisno od njene strukture, osebnega življenjskega sloga in starosti uporabnika.


Potrebuje koža pred tretmajem posebno pripravo?

Kožo je potrebno očistiti zlasti na področju obraza in dekolteja, npr. z uporabo nežnega čistilnega mleka. To odstrani umazanijo in maščobne drobne delce, ki lahko svetlobo reflektirajo.
Svetloba lahko tako brez ovir prodre v kožo, s tem pa se omogoči njeno popolno delovanje.


Kaj se zgodi po tretmaju?

Da bi dolgoročno ohranili rezultate po koncu kolagenske svetlobne terapije je potrebno še naprej na 14 dni izvajati ohranitveno terapijo.


Deluje kolagen svetlobna terapija vedno?

Ja. S svetlobo spodbujeni regeneracijski procesi kože in spremembe strukture kože niso odvisna od barve ali tipa kože.


Lahko svetloba poškoduje oči?

Med obsevanjem je treba nositi zaščitna očala. Čeprav doslej ni bilo za oči dokazanih nobenih škodljivih učinkov kolagenske svetlobne terapije pa je potrebno preventivno zaščititi oči.


Ali obstajajo kakšni znani stranski učinki ali interakcije?

Ne. Vendar pa se je potrebno pri nekaterih izvidih posvetovati z zdravnikom. Te o vključuje npr. nosečnost, rak, povečana občutljivost na svetlobo ali srčne bolezni.


Se lahko kolagenska svetlobna terapija kombinira z drugimi kozmetičnimi tretmaji?

Da. Pod določenimi pogoji se celo priporoča kombinirano zdravljenje.

 

Se lahko svetloba terapevtsko uporablja tudi terapevtsko pri boleznih?

Na splošno ja. Svetlobna terapija dosega pozitivne rezultate pri kožnih boleznih, kot so npr. akne, pri bolečinah v sklepih ali motnjah razpoloženja. Vendar pa so koristi tukaj predstavljene kolagenske svetlobne terapije omejene izključno v kozmetične namene.


Ali so tretmaji boleči?

Kolagenska svetlobna terapija je popolnoma neboleča in jo večina uporabnikov doživlja zelo prijetno.


Ali so LED, IPL, laser in kolagenska svetlobna terapija podobne metode?

Ne. Edina skupna značilnost vseh metod je, da je svetloba kot uporabljen vir energije. Sicer pa se razlikujejo v svoji vlogi in načinu delovanja. Kakšen učinek dosežemo z svetlobno terapijo je vedno odvisen od valovne dolžine svetlobe, ki se uporablja, kakor tudi od energije in časa izpostavljenosti. Poleg tega igra globina prodiranja v tkivo pomembno vlogo.


Na kaj moram biti pazljiv/a med terapijo? Ali lahko naredim kaj narobe?

Na splošno ne morete narediti nič narobe. Za doseganje želenih rezultatov pa je priporočljivo, da se držite dobe trajanja terapije. Pomembno je tudi, da ste med terapijo pozorni na rednost terapevtskih obiskov.

Zastopamo:


logo muller

HAPRO logo 4

logo technocole2

Cosmedico logo 3

 


Spremljajte nas tudi Facebook-u

 

 

    

 

Wellness & Beautylogo mod

EMAGO

Helena Bezjak s.p.

Tel.: +386-41-570 220, E-mail: info@emago.si

 

    

 

Domov | Terapija s svetlobo - KolarijiBeauty Light terapija | Produkti  | Vprašanja in odgovori | Kontakt


 

Piškotki in zasebnost